The Hard Interchange, Portsmouth

The Hard Interchange, Portsmouth

Client: Osborne

Background: Plans to regenerate the area around The Hard were in development for several years. The old interchange was not suitable for modern transport requirements. By redesigning the site layout tthere could be a much better use of the space and make it safer for all people using the area. TSL tendered for the Hot Monolithic System proposed for the new transport hub.

Scope Of Service: Supply & install metal decking, with tongue and grooved marine plywood, Hot Monolithic Waterproofing System with a ballast roof finish.

Form Of Contract: NEC 3

Contract On Site: 7 Weeks

The invitation to tender for this opportunity on behalf of Osborne, this was a project of major interest for us due to it being in the home borough and allowing us the opportunity to be apart of the regeneration of the local area know as The Hard.

 

After a tough tender process the contract for the Hot Monolithic Waterproofing System was awarded to TSL. This project required a complex execution plan due to the programme constraints, long lead in times for the materials and temperamental weather. Due to its proximity to the sea, careful measure had to be taken to ensure correct non-corrosive materials were delivered on time and the quality of each item was of the highest standard. The marine plywood install was sent away to have a specific tongue and groove machine into it, this was to try mitigate any chance of the deck swelling, lifting or warping. Once the Hot Monolithic membrane was installed and tested the man safe system was installed and the final ballasted roof finishes were laid.

 

This was a great local project to be apart of and as said by Alan Cufley (Portsmouth City Council Director of Transport, Environment and Business Support) “We hope residents and visitors will see the huge improvement the new interchange has made to this crucial gateway to our city. It links people to buses, trains and ferries, makes it easier to navigate and enables everyone to share the space more safely.”

Related case studies

Twickenham Stadium, Twickenham TSL undertook the full refurbishment to the North & West Stands at the home of English rugby, via the facility management company responsible for the stadium. The existing sheets were tired and had surpassed their serviceable life, allowing the RFU to consider an improved UV stable sheet, that carried a superior level […]

The client brief consisted of an entire facial uplift to the main entrance & external facade of the hotel, to be completed alongside the internal refurbishment of this wing of the building. An important part of this scheme was being involved with the clients design team from the start, this enabled us to work with […]

We completed this project during lockdown 1.0 and we thoroughly enjoyed what is typically a complicated project due to the curved nature of the existing substrate and subsequent panels. The curved nature of the building requires a pinpoint accurate design & procurement period to ensure the panels are created millimeter perfect to achieve the desired […]

Latest News

Welcome to the team Charlie Pidgley!

This is an exciting addition to the team, Charlie has some great experience working with some high profile companies and …

Read More >

TSL Partners up with the ethical blue Co-op

We’re thrilled to announce we have now finalised our partnership agreement with a recognised retailer who pride themselves on ethical …

Read More >

New Project Secured

Looking forward to starting the cladding remediation works on this apartment block, improving it beyond the current regulations. This is …

Read More >